Nyheter

Öppettider och helgtrafiken

Nu närmar sig julen, nyår och trettondagen med alla röda dagar. Här har vi sammanställt vad som gäller, men dubbelkolla gärna vad som gäller för just dig och din resa.

Nya priser 4 januari

Från och med den 4 januari så höjs priserna. Västerås stadstrafik har oförändrade priser.

VL söker butikschef

Vi söker butikschef till VL Kundcenter i Västerås. Välkommen att bli en av oss. Läs mer om tjänsten på länken nedan.

Nytt för Tåg i Bergslagen

Med start söndag den 11 december börjar SJ köra åt Tåg i Bergslagen. SJ tar då över som operatör efter Tågkompaniet som kör Tåg i Bergslagens trafik till och med den 10 december.

Ny länstidtabell 11/12

Nu på söndag den 11 december byter vi länstidtabell. Nya tidtabeller finns på vl.se, i VL-appen och i tryckt format. Kom ihåg att vara uppmärksam på vilken tidtabell som sitter på hållplatsen, eftersom tidtabellerna börjar bytas ut några dagar i förväg.

Fria bussresor 10/12

På lördag är det fria bussresor i hela länet. Vi vill att du ska ha det tryggt och säkert kring Lucia. Därför är det fria bussresor i hela länet den 10 december.

Filminspelning i Västerås

Idag tisdag håller vi på att spela in en ny VL-film. Mellan klockan 14 och 16 kommer filmteamet att filma runt och vid hållplats Smedjegatan i Västerås. Självklart är det bara skådespelare och statister som kommer att filmas.

VL-appen för Windows

Den 1 december försvinner köpfunktionen i VL-appen för Windowstelefoner. Det beror på att VL-appen inte längre levereras för Windows, på grund av få användare. Tills vidare kan man ändå fortsätta att använda VL-appens reseplanerare för att söka busstider.

60plus Mässan i Västerås

Torsdag och fredag den 17-18 november är det dags för 60plus Mässan i Västerås, på Bombardier Arena. VL finns på plats båda dagar för att prata om digitala tidtabeller, VL-appen och svara på kollektivtrafikfrågor. Varmt välkomna till vår monter!

KundCenter stängt 17/11

Torsdag den 17 november har KundCenter stängt hela dagen för utbildning. Det gäller både Resecentrum, Busspunkten, mejl och telefon. Välkommen åter på fredag den 18 november när vi har öppet som vanligt igen.