Nyheter

Nya priser 4 januari

Från och med den 4 januari så höjs priserna. Västerås stadstrafik har oförändrade priser.

Nytt för Tåg i Bergslagen

Med start söndag den 11 december börjar SJ köra åt Tåg i Bergslagen. SJ tar då över som operatör efter Tågkompaniet som kör Tåg i Bergslagens trafik till och med den 10 december.

Ny länstidtabell 11/12

Nu på söndag den 11 december byter vi länstidtabell. Nya tidtabeller finns på vl.se, i VL-appen och i tryckt format. Kom ihåg att vara uppmärksam på vilken tidtabell som sitter på hållplatsen, eftersom tidtabellerna börjar bytas ut några dagar i förväg.

Fria bussresor 10/12

På lördag är det fria bussresor i hela länet. Vi vill att du ska ha det tryggt och säkert kring Lucia. Därför är det fria bussresor i hela länet den 10 december.

Filminspelning i Västerås

Idag tisdag håller vi på att spela in en ny VL-film. Mellan klockan 14 och 16 kommer filmteamet att filma runt och vid hållplats Smedjegatan i Västerås. Självklart är det bara skådespelare och statister som kommer att filmas.

VL-appen för Windows

Den 1 december försvinner köpfunktionen i VL-appen för Windowstelefoner. Det beror på att VL-appen inte längre levereras för Windows, på grund av få användare. Tills vidare kan man ändå fortsätta att använda VL-appens reseplanerare för att söka busstider.

60plus Mässan i Västerås

Torsdag och fredag den 17-18 november är det dags för 60plus Mässan i Västerås, på Bombardier Arena. VL finns på plats båda dagar för att prata om digitala tidtabeller, VL-appen och svara på kollektivtrafikfrågor. Varmt välkomna till vår monter!

Vinnare gymnasiemässan

Nu har vi rättat alla tävlingsbidrag från gymnasiemässan den 9 november. Vinnarna kommer att få sina priser hemskickade. Tack till alla som var med och tävlade, och ett stort grattis till våra vinnare!

Gymnasiemässan i Västerås

Idag finns VL på plats på gymnasiemässan i Västerås, en mässa för elever i årskurs 9 och andra ungdomar som ska söka till gymnasieskolan. Är du också där idag? Kom gärna förbi oss om du har frågor om skolskjuts eller funderingar kring kollektivtrafiken.

Banarbete Mälarbanan

På grund av banarbete ersätts tågen med buss på sträckan Bålsta-Stockholm under höstlovet den 1-7 november. Undantag är tåg 781 (Västerås-Stockholm) och tåg 798 (Stockholm-Västerås) som ställs in hela sträckan, utan någon ersättningstrafik.