Nyheter

Busstrafiken i Västerås city leds om 22-23 september

Med anledning av tävlingen Action Run stängs Västerås city av för all trafik. All busstrafik leds om via cityringen och resenärer hänvisas till Västerås central eller till andra hållplatser längs cityringen.

Fria bussresor 16 september

I och med Kulturnatten den 16 september är det fria bussreor i Västerås Kommun. Det gäller även färdtjänst och flexlinjen.

Kundcenter Resecentrum stängt

Från och med mån 11/9 till och med sön 17/9 så håller vårt kundcenter Resecentrum på järnvägsstation stängt. Detta för att vi bygger om till en ny och fräschare butik.

Busstrafiken i Västerås city leds om 16/9

Med anledning av en invigningsceremoni för Erling Perssons plats stängs Västerås city av för all trafik 16 september kl 11.30-21. Resenärer hänvisas till Västerås Central där trafiken går som vanligt.

Hållplatser förbättras

Flera hållplatser i Västerås ska byggas om och förbättras under v. 35. Detta innebär att de ordinarie hållplatserna stängs av tillfälligt och tillfälliga hållplatser sätts upp i närheten av de ordinarie.

Ska du delta i blodomloppet?

Den 28 augusti är det fria bussresor för dig mellan klockan 16.00 och 22:00 i hela länet och endast på bussarna. Ta med dig din nummerlapp och visa för föraren så får du åka med. Välkommen ombord och lycka till!

Ny tidtabell från 21 aug

På måndag är det dags för nya tidtabeller i hela länet! Under helgen byter vi tidtabeller på hållplatserna i hela länet. Detta innebär att det kan vara nya tider som sitter uppe i just din hållplats så var extra uppmärksam.

Auktion

Idag börjar auktion för det konstverket som Mikael Genberg målade under den liveinspelning som TV 021 hade på en VL-buss. Tavlan auktioneras ut via Hopeful till förmån för Västerås stadsmission och deras Kvinnofridprojekt.

Tidtabeller för skolskjuts

Kollektivtrafikmyndigheten/VL ansvarar för grundskoleelevers skolskjuts i Västerås. Nu finns höstens tidtabeller för skolskjutslinjerna 34-49 på vår hemsida.

Tidtabellsturné i länet

Har du frågor om hur du hittar din digitala tidtabell eller vill ha hjälp att ladda ned vår app? Kom och träffa oss på vår tidtabellsturné som startar 14 augusti.