Nyheter

Problem i busstrafiken

Just nu har vi brist på bussar vilket innebär att vi inte kan köra enligt tidtabellen fullt ut. Vår målsättning är att ni resenärer ska drabbas så lite som möjligt. Vi arbetar för att lösa problemet.

Idag kan du swisha!

Från och med idag kan du betala med swish i appen. Klicka på länken nedan så finns det bilder och steg för steg instruktioner hur du gör.

Swish i VL-appen!

Från och med den 10 januari kan du betala med Swish i VL-appen.

Nya priser från 4 januari

Priserna höjs med 3,3 % från 4 januari 2018. Priserna för resor inom Västerås kommun är oförändrade.

Angående avgiftsfri kollektivtrafik i Fagersta

Fagersta kommun har beslutat att införa avgiftsfri kollektivtrafik på prov under ett år. Det kommer dock inte att införas från 1 januari 2018 utan vid ett senare tillfälle.

Ta bussen hem på juldagen

Många vill ut och roa sig på juldagen och du vet väl att bussen går som en vanlig lördag efter midnatt? Juldagen i år är på en måndag (röd dag) och kör som en söndag men de flesta av våra linjer kompletteras med nattrafik som en vanlig lördag.

Öppettider & Trafik 2017

Nu närmar sig julen, nyår och trettondagen med alla röda dagar. Här har vi sammanställt vad som gäller.

Fria bussresor 16/12

Vi vill att du ska ha det tryggt och säkert kring Lucia. Därför är det fria bussresor i hela länet den 16 december. Gäller även färdtjänst och flexlinjen för resor inom Västerås kommun. Välkomna ombord!

Sala inför avgiftsfri kollektivtrafik 1 april 2018

Den första april 2018 blir det avgiftsfritt att åka buss inom Sala kommun. Det är ett beslut från Sala kommun, som även finansierar satsningen, och gäller all lokal landsbygdstrafik och stadstrafik. Vi kommer att uppdatera informationen här löpande.

Tågtidtabeller från 10/12

Även tågen byter tidtabell den 10 december. Nu finns tidtabellerna för tågen i Västmanland.