Nyheter

Ny tidtabell från 21 augusti

Från och med den 21 augusti gäller en ny stadstidtabell och länstidtabell. Från denna tidtabell finns det inte längre tryckta tidtabeller. Du hittar din tidtabell i appen, på webben, hållplatserna och hos Kundservice.

Ansök om fria skolresor

Går du på gymnasie eller ska du börja till hösten? Nu är det hög tid att ansöka om fria skolresor. Sista ansökningsdag för att få sina resor till skolstart är söndagen den 16 juli.

Finbilscrusing

Det är Summer Meet Finbilscrusing den 7 juli mellan klockan 16.30 och 19.00 då trafikerar inga bussar city. Följande hållplatser är avstängda innanför cityringen: Stora gatan, Rudbecksgatan, Smedjegatan, Källgatan och Herrgärdet.

Västerås Summer Meet

Från torsdagen den 6 juli fram till söndag den 9 juli i samband med Västerås Summer Meet leds flera av VL:s busslinjer om och vissa hållplatser stängs av. Förändringarna gäller linje 1, 2, 3, 5, 6, 7, 11, 12, 21, 22, 23, 511, 514, 515 och 569.

Tågstörningar i sommar

Det är full fart med utbyggnader och underhåll av järnvägarna. Under de närmaste åren satsar Trafikverket många miljarder för att komma till rätta med kapacitets- och kvalitetsbristerna. Detta medför dock störningar för tågresenärerna.

Västerås Cityfestival

I och med festivalen stängs Västerås city av för all trafik.  Bussarna går enligt bilden och i största möjliga mån hänvisar vi våra resenärer till Centralen/Centralstationen där trafiken går som vanligt.

Hopeful

Välkomna till linje 3 på väg mot Erikslund/Västerås Flygplats. Idag är Hopeful era värdar på resan. Vi hoppas ni ska trivas och önskar er en resa full av hopp!

Glad midsommar!

Vi vill önska alla en riktigt fin midsommar! Du kan läsa vad som gäller i trafiken och våra öppettider om du klickar på länken "Trafik och öppettider midsommar".

Ny linje till Ängsö

I och med sommartidtabellen den 19 juni 2017 det premiär för vår nya busslinje 35 som går förbi Kungsbyn Djurpark och ända bort till natursköna Ängsö.