Kompletteringstrafik

Om du bor så att närmaste busshållplats ligger längre bort än 1 200 meter så kan du ha rätt till kompletteringstrafik. Kompletteringstrafik beställs på 020-31 20 30.

Regler för kompletteringstrafik

Du har rätt till kompletteringstrafik om din närmaste hållplats ligger mer än 1200 meter från ditt hem och hållplatsen har ett minimiutbud av trafik. Med minimiutbud menas att bussen passerar minst en gång per dag i varje riktning mellan klockan 8.00 och 18.00 på vardagar, och att det är en uppehållstid på minst 60 minuter innan returresan kan påbörjas. Du som uppfyller dessa kriterier har möjlighet att boka Kompletteringstrafik och åka helgfri måndag - fredag mellan klockan 9.00 och 14.30.

Hur ofta får jag åka?­­­­­­­­­­­­­­­­

Du får göra två tur- och returresor per vecka med kompletteringstrafiken. Det går alltså inte att beställa fyra separata enkelresor. När du gör din beställning ska du även boka returresan.

När körs trafiken?

Där den ordinarie linjetrafiken körs endast på vissa veckodagar, kan man åka kompletteringstrafik bara de dagar då linjetrafiken inte går. Man får då endast åka en (1) tur- och returresa per vecka med kompletteringstrafiken.

Trafiken körs helgfri måndag - fredag mellan klockan 09.00 - 14.30.

När måste jag beställa min resa?

Resan ska beställas minst 4 timmar innan avfärd, helst dagen innan. Då vi vill erbjuda en snabb service till våra resenärer som reser med kompletteringstrafiken ser vi gärna att ni registrerar er i förväg.

Hur du reser med kompletteringstrafik

Resan ska göras till närmsta ort inom Västmanlands län som har ett basutbud av handel och service, t ex bank, post och vårdcentral. Du får resa till och från den adress där du är skriven, alltså den adress som är registrerad hos Skatteverket.

Bagage och resgods får du ta med utan extra kostnad om det placeras på ett säkert ställe och utom fara för andra passagerare. Det är alltid föraren som bestämmer, bagaget får inte riskera säkerheten för andra passagerare.

Priset för resan är detsamma som busstaxan. Resan betalar du kontant eftersom fordonen inte har biljettmaskiner.

Beställning:

· Ring 020 -31 20 30
· Resan ska beställas minst 4 timmar innan avfärd

Ansökningsblankett för kompletteringstrafik

Klicka på länken ovan och fyll i ansökningsblanketten. Spara den ifyllda blanketten på din dator och mejla den till kollektivtrafikmyndigheten@regionvastmanland.se

Om du inte har möjlighet att skicka blanketten via mejl går det också bra att skriva ut den och skicka till:

Kollektivtrafikförvaltningen Att: Kompletteringstrafik, Ängsgärdsgatan 12, 721 30 Västerås