Fria sommarlovsresor

Kollektivtrafiknämnden och Regionfullmäktige har beslutat i linje med regeringens beslut att erbjuda fria sommarlovsresor till ungdomar i Västmanland.

Vem får fria sommarlovsresor?

Du får ett sommarlovskort hemskickat om du under vårterminen slutar årskurs 6-9 i grundskolan, grundsärskolan och specialskolan. För elever i specialskolan så gäller det även de som slutar åk 10. Det gäller även för elever som slutar år 1 och 2 i gymnasieskolan eller gymnasiesärskolan.

Detta är oberoende från var du är skriven. Om du går i skola i Västmanland så har du rätt att ansöka om fria sommarlovsresor i Västmanland.

Varför ska jag spara mitt kort?

Om du även nästa år uppfyller kraven som står ovanför så har du även då rätt till fria sommarlovsresor. Så spara ditt orangea kort så fyller vi på det och det är bara att åka även nästa år.

Var får man åka?

  • Det gäller på all linjelagd busstrafik i hela Västmanland från den 1 juni till den 31 augusti 2018.
  • Fria sommarlovsresor gäller inte på flexlinjen i Köping, flexlinjen i Fagersta, kompletteringstrafik och tågen.
  • Kortet gäller endast för den som får det. Man får inte ta med sig några medresenärer på kortet.

Hur får man sommarlovskortet?

Sommarlovskortet skickas till den adress som eleven är skriven på. Vi får listor från länets skolar och utgår ifrån dem. 

Det orangea kortet du får är värt 500 kr och var rädd om det. Om du tappar bort det får du inget nytt.

Om du inte fått ditt kort kan du ansöka om ett kort. Får du svar "En ansökan med dessa uppgifter finns redan och ditt kort är på väg." så är ditt kort på väg. Sista ansökningsdag för fria sommarlovsresor var den 30 juni 2018.

Här kan du läsa mer om vad som gäller för fria sommarlovsresor >>