VL-appen

Det enklaste sättet att köpa enkelbiljett för bussen och du kan betala med swish!

Mobilbiljett med appen

1. Ladda ner appen.

2. Välj betalmetod via sidomenyn.Välj mellan Betal- och kreditkort eller faktura utan extra kostnader. Detta behöver du bara göra en gång, innan du köper din biljett. För att utnyttja faktura måste man vara svensk medborgare. Däremot kan alla utländska Mastercard och Visakort användas i appen. Du kan även betala med swish.

3. Köp biljett! Biljetten är inaktiv har 30 dagars giltighet. När du aktiverar biljetten i bussens läsare så har biljetten vanlig övergångstid (om du vill veta vilken övergångstid just din biljett har se nedan). OBS! Viktigt att du har en hel skärm eftersom biljetten ska läsas optiskt. Om du har en trasig skärm rekommenderar vi att du köper din enkelbiljett på annan sätt.

Håll mobilen så här i bussen:

Mobil som ligger på det gråa kuddarna i bussens viseringsmaskin.

Film om "buss på karta"

Betala med swish

Detta gäller vid återköp av enkelbiljetter >>

Prisguide

Här nedan kan du söka ditt pris. Nu väljer startort eller zon, slutdestination och ålderskategori. Den visar alla våra produkter och priser som är giltiga i den zonen. Den visar även en karta var produkten är giltig. priserna i appen är samma som för enkelbiljett.

Du har inte valt något än.

Övriga funktioner i mobilappen

Det finns många bra funktioner i appen och de hittar du här.

Sök/köp resa

Här hjälper appen dig att hitta bästa resan mellan A och B samt informerar om eventuella avvikelser och anmärkningar. Det är här du köper din resa både mellan och inom zoner! Om du har valt betal- och kreditkort för varje köp, måste du ange kortets CVC-kod. Om det är en stjärna vid den tid du vill åka så betyder det att det finns ytterligare information kring din resa. Klicka på den tid du vill resa så kommer informationen upp. Du kan även betala din resa med Swish eller faktura.

Hållplatstider

Här kan du söka tiderna på en specifik hållplats eller söka efter den närmaste hållplatsen samt få information om eventuella avvikelser och anmärkningar. Här har du också "Buss på karta". Du ser direkt på kartan var bussen är i förhållande till hållplatsen. 

Tidtabeller

Fungerar precis som en vanlig tidtabell. Du trycker på pluset för att välja tidtabell. Detta behöver du bara göra en gång. De grå fälten i tidtabellen indikerar att bussen har passerat. Appen påminner dig när giltighetstiden går ut och tidtabellerna uppdateras automatiskt.

I menyn (tre streck) längst upp till vänster hittar du även:

Köp biljett

Här hittar du mobiljbiljetter till all tätortstrafik. Välj stadstrafik och ålderskategori och sedan köp. Om du har valt betal- och kreditkort för varje köp måste du ange kortets CVC-kod. Du kan även betala din resa med Swish eller faktura.

Sök resa

Du kommer tillbaka till reseplaneraren och startsidan.

Meddelanden

Ibland skickar vi ut meddelanden, till exempel när det är dags för nya tidtabeller. Alla dessa meddelanden samlas här.

Res i annat län

Här hittar du alla trafikbolag som använder samma plattform. Du behöver bara ange betalmetod en gång, men du kan åka hos alla trafikbolag.

Under mer hittar du: 

Biljetter

Här samlas alla dina köpta biljetter. Du kan också få ut ett kvitto på din resa genom att trycka på biljetten och sedan resedetaljer. Tryck på kvitto och ange mailadress så mailas kvitto till dig. Du hittar också alla biljetter i biljettbubblan som alltid ligger överst oavsett var du befinner i appen. Den går inte att stänga av, bara flytta runt. 

Betalsätt

Det är här du registrerar ditt betalsätt. Du kan välja att koppla ditt betal- och kreditkort eller faktura via Klarna. Om du kopplar ett kort som betalsätt får du ange den 3-siffriga koden på baksidan av kortet varje gång du köper en biljett. Du kan även betala din resa med Swish och mobilt bankid.

Språk

Här kan du välja språk, engelska eller svenska. Om detta val inte finns i din meny så väljer appen själv efter det språk som du har inställt i din telefon.

Tipsa en vän!

Här kan du skriva mobilnumret till någon som behöver appen.  Ett sms skickas med en länk till en nedladdningsida för appen.

Om appen

All tekniskt information kring appen. 

Vill du ha hjälp att komma igång med din VL-app är du välkommen att kontakta oss på 0771-22 40 00. Vi ses ombord!