Reskassa

På ditt Resekort kan du nu ladda reskassa – ett betalsätt. Du kan använda den för valfri sträcka, tidpunkt och ålderskategori, och för både en och flera personer ombord på bussen.

Vad är reskassa?

Reskassa är ett betalsätt. När du har laddat reskassa på ditt Resekort ligger det som en pengapott på kortet. Du kan sedan använda reskassan för att betala bussresor vart du än vill åka vill i länet, men också för att köpa produkter hos våra kundcenter och på bussen.

Reskassan är inte begränsad till någon viss sträcka, tidpunkt eller ålderskategori. Däremot kan du bara använda den för bussresor, inte för resa med tåg.

Reskassa kan du alltid ha på ditt Resekort tillsammans med en valfri produkt, till exempel ett 10-resorskort. Men du kan förstås också välja att ha bara reskassa på ett kort.

Hur laddar jag reskassa?

Du kan ladda reskassa på Mina Sidor, hos våra kundcenter, våra fullvärdiga ombud och på bussen. Som minst kan du ladda 100 kronor och som mest 4000 kronor, vilket också är maxbeloppet du kan ha på ditt kort. Ombord på bussen kan du ladda reskassa med jämna 100-kronorsintervall, men på övriga ställen kan du välja valfritt belopp mellan 100 och 4000 kronor.

Hur använder jag min reskassa?

Den bara ligger där och väntar tills säger till föraren att du vill använda den. Innan du visar kortet säger du var du vill resa och att du vill använda reskassan. Detta gäller vid återköp av Reskassa >>

Gemensam reskassa via Mina Sidor

På Mina Sidor kan du skapa en gemensam reskassa som flera kort kan dela på. Du laddar först reskassa på ett Resekort som är registrerat på Mina Sidor. Sedan väljer du att göra kortets reskassa gemensam och lägger till ett eller flera Resekort som då kopplas till den gemensamma reskassan.