Det här gör vi

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tillsammans med dig som resenär har vi ett gemensamt ansvar att minska smittspridningen av covid-19.

Fortsätt visa omtanke när du reser

Regeringen tog i maj fram en plan i fem steg för att gradvis lätta på restriktionerna. Från 15 juli befinner vi oss i det tredje steget. Tidigare steg har inneburit att bland annat kravet på munskydd i kollektivtrafiken har tagits bort.

Vi måste ändå fortsätta hjälpas åt för att minska smittspridningen. Vi ber dig som reser med oss att fortsätta visa omtanke genom att hålla avstånd i den mån det går och att aldrig resa om du har några symtom.

Vårt tips till dig som måste resa är att undvika rusningstrafik eller vänta på nästa buss om det börjar bli fullt ombord.

Alla bussar rullar

Vi kör med hela vår trafikkapacitet för att erbjuda så många alternativ som möjligt för dig som resenär. 

Alla bussar har en funktion så att bussföraren kan signalera när bussen är fullsatt. Skyltarna fram och på sidan skyltas då om med ordet ”fullsatt” efter linjenumret. Möts du av en buss som är skyltad med ”fullsatt” så behöver du vänta in nästa buss. Som resenär är det ditt ansvar att inte gå på en fullsatt buss där du inte kan hålla tillräckligt med avstånd.

Vi bevakar hela tiden trafiken och har beredskap för att omfördela bussar på de linjer där många reser, framför allt i landsbygdstrafiken. Det kan innebära att linjer med få resenärer kan bli sena eller tillfälligt indragna vilket inte kommer att synas i reseplaneraren.