Frågor & Svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om Företag Flex.

Hur funkar Företag Flex?

Svar: Dina medarbetare köper bussbiljetter med sina mobiler. En gång i månaden får ni en faktura där kostnaden för alla resor ni gjort den månaden finns med. Ni får också information om vem som rest, när, vart och syfte med resan. Allt för att underlätta er administration. Stora organisationer kan få en faktura per avdelning.

Får man prova-på Företag Flex?

Svar: Du kan ansöka om att få delta i VLs testresenärskampanjer! Under testresenärskampanjerna låter vi företag prova Företag Flex gratis under en månad. För att ansöka mailar ni foretag.vl@regionvastmanland.se.

Vad kostar Företag Flex?

Svar: Företag Flex kostar ingenting extra. Vi tar inte ut någon fakturaavgift och det finns inte någon abonnemangskostnad. Ni betalar enbart för de biljetter ni faktiskt köper. Priset för enkelbiljetter är samma som för alla resenärer.

När ni tecknar Företag Flex kommer vi överens om en kredit. Ni kan köpa resor upp till kredittaket. Önskar ni höja kreditgränsen kontaktar ni oss.

Kan vem som helst beställa Företag Flex?

Svar: Alla med ett svenskt organisationsnummer kan ansöka om att bli företagskunder. Vi gör en kreditupplysning på nya kunder. Företag/organisationer med låg kreditvärdighet kommer inte att få teckna Företag Flex och dessa hänvisar vi till att köpa våra övriga biljetter.

Kan flera personer resa samtidigt med samma telefon?

Svar: Ja, men du måste köpa en biljett per person och max upp till den kreditgräns vi har kommit överens om.

Vad händer om jag tappar bort min telefon?

Svar: Tappar du din telefon ska du snarast logga in i programmet och spärra telefonnumret. Företaget är betalningsskyldig för de resor som gjorts fram tills numret är spärrat.

Hur använder jag Företag Flex ombord på bussen?

Första gången du köper en biljett behöver du skriva in en aktiveringskod.

Du går in i VL-appen och köper antingen direkt en biljett för Västerås stad eller klickar på Sök resa i vänsterspalten. Fyll i en adress eller hållplats samt vilken tid du vill resa. Eftersom biljetten börjar gälla direkt kan du tidigast köpa en biljett 20 min innan avgång.

Klicka på den resa du väljer och sedan på Köp biljett. Välj Företag Flex som betalmedel och slutför köp. Du måste fylla i resans syfte innan köpet går igenom.

Din biljett dyker upp på skärmen. Du kan stänga ner appen medan du väntar på bussen. Biljetten finns kvar så länge den är giltig.

Vart kan jag resa med Företagskort Flex?

Svar: Du kan resa på alla VLs bussar.

Kan jag använda Företagskort Flex när jag ska resa till Stockholm?

Svar: Du kan inte köpa tågbiljetter med Företag Flex, men det går utmärkt att ta bussen till och från stationen.

Kan jag använda Företag Flex när jag ska åka buss till Arlanda eller Stockholm?

Företag Flex gäller endast på VLs bussar, inte på bussar till Arlanda eller Stockholm.