Datum

Nu öppnar vi framdörrarna!

Äntligen kan vi välkomna dig in genom framdörren igen! Från och med i dag den 3 november kommer vi påbörja öppnandet av framdörrarna på bussarna i Västmanlands län.Under pandemin har framdörrarna på våra bussar varit stängda och maskinen där du blippar din biljett har varit placerad i mitten på bussen. I och med att Folkhälsomyndigheten har hävt restriktionerna, kommer vi från och med i dag kunna välkomna dig som resenär genom framdörrarna igen. 

Det här gäller för dig som resenär 

Under en övergångsperiod, från och med idag 3 november, kommer det att finnas bussar där du går ombord fram och bussar där du går ombord via mittendörren. Det beror på att vi behöver tid på oss att flytta fram maskinerna där du blippar ditt resekort eller din biljett. Vi ber dig därför att vara lite extra uppmärksam när bussen kommer. Håll utkik efter den här dekalen:

Om du ser den och föraren öppnar framdörren ska du kliva på den vägen, men annars är det mittendörrarna som gäller ett tag till. Du blippar din biljett där du går ombord. 

Du behöver fortfarande ha giltig biljett innan du går ombord 

För att resa med oss behöver du som resenär ha en giltig biljett och den måste du köpa innan du går ombord. Värdekuponger och reskassa som under pandemin har varit ogiltiga kommer fortsätta att vara det. Har du reskassa som du vill använda behöver du besöka vårt kundcenter på Resecentrum. Där kan du handla för reskassan och om du vill göra ett återköp av din reskassa hjälper vi dig med det. 

Om du inte har ett laddat resekort köper du din biljett via VL-appen, Mina sidor här på vl.se, på vårt kundcenter eller hos något av våra ombud. ​ 

Tack för att du reser med oss! 

Köp biljett innan du går ombord

För att resa med oss behöver du ha en giltig biljett innan du går ombord. Här köper du din biljett:

  • i VL-appen: här kan du köpa enkelbiljetter.  
  • via Mina sidor här på vl.se: här kan du köpa enkelbiljetter och ladda ditt resekort. 
  • hos våra ombud och hos vårt kundcenter på Resecentrum i Västerås: här kan du köpa enkelbiljetter och ladda ditt resekort. Du kan också köpa ett nytt resekort, om du inte redan har ett. 

Mer information om ditt närmaste ombud hittar du här:

vl.se/ombud

Vill du veta mer? Läs våra frågor och svar eller ring vår kundservice så hjälper vi dig!

Du når oss på 0771-22 40 00.