Datum

Stora förändringar - linje 5, 21 och 569 under vecka 42

Mellan den 18 och 22 oktober kommer ordinarie körväg för linje 5, 21 och 569 att förändras på grund av vägarbete på Bergslagsvägen i höjd med Nordanbymotet. För att åka buss till Tunbytorp kommer du att behöva åka från Finnslätten N med linje 905.Detta innebär att linje 5 inte kör sträckan mellan Skallberget (hållplats Bellmansgatan) och Tunbytorp (hållplats Returvägen). Hållplats Bellmansgatan kommer under denna period att vara ändhållplats för linje 5 i riktning mot Tunbytorp.

Nu finns det nya tidtabeller för denna period att ladda ner under tidtabell i menyn.

Extrainsatt ersättningsbuss till Tunbytorp

För att ta dig till och från Tunbytorp kan du åka med en extrainsatt ersättningsbuss (linje 905). Ersättningsbuss linje 905 avgår från hållplats Finnslätten N, vilket innebär att du som vill ta ersättningsbussen till Tunbytorp behöver ta dig till hållplats Finnslätten N. Du som behöver ta dig till och från hållplats Finnslätten N med buss kan ta linje 4 eller 6.   

Tillfällig körväg för linje 21 och 569

Linje 21 och 569 kommer inte att köra sträckan mellan hållplatserna Kopparlunden och Lundamotet. Linje 21 och 569 kommer istället att köras via Malmabergsgatan – Lugna Gatan och övriga hållplatser trafikeras som vanligt.

Då biltrafiken leds om via Norrleden kan även andra busslinjer komma att påverkas av vägarbetet genom förseningar, framför allt på morgonen och eftermiddagen då många är på väg till och från jobb och skola.

Förändringarna gäller mellan den 18 oktober och den 22 oktober.

Mer information kring förändringarna hittar du på vl.se/nordanbymotet.