Så reser du med VL under SM-veckan i Västerås

Den 26–30 juni 2024 arrangeras SM-veckan i Västerås. På den här sidan har vi samlat information om hur du reser med VL under SM-veckan.

Ta dig till arenorna med buss

SM-veckan i Västerås arrangeras på 14 arenor runtom i Västerås. Du kan ta bussen till alla arenorna och den kör dig nästan hela vägen fram.

På kartan ser du alla arenor och hur du tar dig dit med buss:

Res med VL till arenorna_SM-veckan 2024.jpg

Här kan du öppna och ladda ner kartan som PDF

Västerås central

Alla våra bussar stannar vid hållplats Västerås Central – precis vid centralstationen. Där kan du också enkelt byta mellan olika linjer. På sidan Linjekartor finns kartor över alla våra linjer i Västerås.

Reseplanerare

Med hjälp av vår reseplanerare kan du planera din resa till och från arenorna. Du hittar vår reseplanerare på Startsidan på vl.se eller i VL-appen.

Ladda ner VL-appen för Android
Ladda ner VL-appen – för Iphone

Många besökare – planera din resa i tid

Samtidigt som SM-veckan pågår arrangeras också Cityfestivalen i Västerås och antalet besökare ökar. Det innebär att det kan uppstå störningar och förseningar i busstrafiken. Därför kan det vara bra att planera och påbörja din resa i god tid, och att hålla koll på läget i busstrafiken på sidan Trafikinformation på vl.se eller i vår app.

Biljetter

För att resa med VL:s busstrafik behöver du ha en giltig VL-biljett. Vi har allt från enkelbiljetter för dig som reser enstaka gånger, till flerresorsbiljetter för dig som reser ofta.

De flesta av våra biljetter går att köpa med kommun- eller länsgiltighet. En kommunbiljett gäller inom en kommun, och en länsbiljett gäller resor både inom och mellan kommuner i Västmanland, samt med buss till och från Eskilstuna och Avesta. Som besökare till SM-veckan rekommenderar vi följande biljetter:

  • Enkelbiljett. En enkelbiljett aktiveras när du blippar den på bussen. En kommunbiljett gäller i en timme och en länsbiljett i tre timmar. Det smidigaste sättet att köpa en enkelbiljett är att blippa ditt betalkort på bussen, så laddas biljetten på ditt betalkort. Läs mer om hur du reser med ditt betalkort på sidan Res med betalkort.
  • 24-timmarsbiljett. Med en 24-timmarsbiljett kan du resa hur mycket du vill inom 24 timmar, från att du blippar den ombord på bussen. 24-timmarsbiljetten finns med både kommun- och länsgiltighet. Läs mer om 24-timmarsbiljetten och var du kan köpa den på sidan 24-timmarsbiljett.
  • 10-resorsbiljett. En 10-resorsbiljett gäller för 10 enkelresor på buss, och finns med både kommun- och länsgiltighet. När du reser med en 10-resorsbiljett aktiverar du din biljett när du blippar den på bussen. En kommunbiljett gäller i en timme och en länsbiljett i tre timmar. Läs mer om 10-resorsbiljetten och var du kan köpa den på sidan 10-resorsbiljett.

Du hittar alla våra biljetter på sidan Våra biljetter, och på sidan Prisguiden kan du se vad våra biljetter kostar.

Busstrafiken under SM-veckan

SM-veckan i Västerås pågår från och med onsdag den 26 juni till och med söndag den 30 juni. I samband med det stängs hållplatserna Lögarängen och Strandbron av i båda riktningarna på linjerna 7, 22 och 23.

Läs mer om hur bussarna kör under SM-veckan i nyheten Så påverkas bussarna under SM-veckan

Mer information om SM-veckan i Västerås hittar du på Västerås stads webbplats.