Nyheter

Covid-19 - Detta gäller för att resa med oss.

På grund av covid-19 så är det mesta annorlunda, även hos oss. Läs här först kring vad som gäller just nu för dig som vill resa med oss eller som reser med oss. Klicka på rubriken för mer information.

En annorlunda sommar

Nu är det sommar i en annorlunda vardag. Trots sol, regn, hemester och härliga dagar måste vi alla fortsätta hjälpas åt för att minska smittspridningen.

Hur tar du dig till stranden?

Ta cykeln när du kan – bussen när du måste. Det du kan göra för att bidra till minskad smittspridning är att avstå från att resa med oss. Om du inte verkligen måste för då finns vi där.

Dags att ansöka om skolkort!

Ska du börja årskurs 1 på gymnasieskolan läsåret 2020/2021? Då är det dags att ansöka om skolkort för fria resor till skolan. På onsdag, den den 15 juli, är sista dagen för att få ditt skolkort eller dina resor i tid.

Ta chansen att påverka!

Vad tycker du är viktigt i en kollektivtrafik-app? Vi ska göra en ny VL-app och vill gärna veta vad du tycker.  Genom att svara på vår enkät hjälper du oss att ta fram en bättre app. Svara gärna även om du inte använder VL-appen idag.

Trafiken i midsommar

På midsommarafton, fredag 19 juni, körs trafiken som en lördag. På midsommardagen, lördag 20 juni, körs trafiken som en söndag.

Sommartidtabell 15 juni

Den 15 juni börjar sommartidtabellen att gälla. Nu finns tidtabeller att ladda ner och skriva ut. Använd gärna vår reseplanerare, både på vl.se och i VL-appen.

Uppdatering av system

På torsdag 28 maj mellan kl 6.00 och 9.00 ska vi uppdatera våra system. Därför kan det vara störningar i vår reseplanerare i VL-appen och på vl.se. Det kan även förekomma störningar om du ska lämna synpunkter till oss.

Dags att ansöka!

Ska du börja årskurs 1 på gymnasieskolan läsåret 2020/2021? Då är det dags att ansöka om skolkort för fria resor till skolan.

Förändringar i busstrafiken i länet

Från och med 15 juni sker det förändringar i busstrafiken i länet. Förändringarna beror på Region Västmanlands och kommunernas besparingskrav som även berör kollektivtrafiken. Flest förändringar får Kungsör och Arboga.