Nyheter

Ny länstidtabell 9 dec

Den 9 december börjar en ny länstidtabell för VLs busstrafik att gälla. Samma datum börjar även en ny tågtidtabell att gälla. Nuvarande tidtabell för stadstrafik gäller till och med 16 juni 2019.

Gymnasiemässan i Västerås

Har du rätt till fria bussresor? Idag finns vi på gymnasiemässan på Bombardier Arena i Västerås som är för dig som ska söka till gymnasiet i höst. Vi hjälper dig att se om du har rätt till fria bussresor.

Alla helgons dag

På lördag är det Alla helgons dag vilket innebär förändringar i vår trafik och öppettiderna på våra Kundcenter.

Busspunkten stängt

Från och med igår från kl. 16:00 till och med fredag den 2 november är vårt kundcenter Busspunkten stängt på grund av sjukdom.

Höstlov

Den 29 oktober till den 2 november (v.44) är det höstlov och då går inte de turer som är märkta med ett E i tidtabellen (gäller endast landsbygdstrafiken).

Dags för vintertid

Natten till söndag, 28 oktober, är det dags att ställa om klockan. Vi kör färdigt hela trafikdygnet på lördagen (till och med kl 03.59) innan vi ställer om klockan, för enkelhetens skull.

Kundcenter stängt

På grund av utbildning är vårt kundcenter Busspunkten stängt 10 oktober och 17 oktober. Våra resenärer hänvisas till kundcenter Resecentrum på centralstation i Västerås.

Fria bussresor Kulturnatten

Lördagen den 15 september är det fria bussresor i Västerås kommun från första turen på morgonen tills sista turen på natten.

City avstängt för busstrafik

Med anledning av tävlingen ActionRun 1 september stängs Västerås city av för all trafik. Från och med fredagens första tur till och med lördagens sista tur leds all busstrafik om via cityringen.

Banarbete i Ransta

På grund av banarbete kommer vissa tågavgångar på sträckan Sala – Västerås inte kunna stanna i Ransta från och med 10 september.