Nyheter

Nästa buss

Vill du veta vilka linjer som går från en viss hållplats? Eller vilka hållplatser som finns längs en linje? Alla dessa frågor får du svar på om du använder "Nästa buss" på vl.se. En funktion där länets alla hållplatser finns indelade på de olika linjerna.

Busskoll

Busskoll är en smart kartfunktion i din VL-app som är kopplad direkt till bussarnas GPS. På appens karta kan du enkelt se var bussen är just nu, om bussen är i tid och när den kommer till din hållplats.

Nya bussar

Snart kommer 32 nya ledbussar att rulla på linje 1–7 i Västerås. De sex första bussarna är redan ute i trafiken och resten kommer att driftsättas i början av 2019. De nya bussarna är vita precis som de befintliga bussarna men har en ny stripning.

Nya rutiner kring hittegods

Att glömma saker ombord på bussen händer oss alla. Från och med den 14 januari 2019 så ska du vända dig direkt till det bolaget som kör våra bussar, Svealandstrafiken.Tills dess kan du ringa VL:s kundservice på 0771- 22 40 00.

Nya köp- och resevillkor

Den 17 december tog kollektivtrafiknämnden beslut om nya köp- och resevillkor. De uppdaterades för att stämma överens med lagen om kollektivtrafikresenärers rättigheter (2015:953).

Prisguiden uppdaterad

Nu är prisguiden uppdaterad med de nya priserna som gäller från den 7 januari. Om du vill veta de gamla priserna kontakta vår kundservice på 0771-22 40 00.

Nya priser från 7 januari

Från och med den 7 januari 2019 höjs biljettpriserna i länet samt Västerås kommun med 2,8 %. Detta innebär att priset för enkelbiljett vuxen i Västerås höjs från 26 kronor till 27 kronor. Enkelbiljett för ungdom och senior kostar 13 kronor.

Trevlig lucia!

VL önskar sina resenärer och besökare på vl.se en riktigt fin luciadag!

Tider under jul och nyår

Snart är det jul, nyår och trettonhelgen vilket innebär förändringar i vår trafik och öppettiderna på våra Kundcenter.