Nyheter

Bussförarens dag

I dag är det bussförarnas dag. En stor kram och eloge till alla våra bussförare därute. Ni är fantastiska! ❤️😍

Avgiftsfri kollektivtrafik Fagersta

Fagersta kommun förlänger testperioden för avgiftsfri kollektivtrafik och förstärker med en extra buss på sex befintliga turer på Fagerstalinjen.

E-turer under sportlovet

Den 25 februari till den 1 mars (v. 9) är det sportlov och då går inte de turer som är märkta med ett E i tidtabellen.

Stort vägarbete på Vasagatan

150 m av Vasagatan behöver byggas om och stängs av för trafik 15 april – 30 juni. Hållplatserna Rudbecksgatan, Smedjegatan och Stora Gatan läge C kommer att stängas av och linjerna 2, 5, 6, 12, 13 och 21 leds om via cityringen.

Ansökan om skolkort

Just nu har vi problem med den digitala ansökningen för skolkort. Problemet är hittat och åtgärdas i nästa vecka. Tills dess får man ansöka via vår blankett.

Nu fungerar vårt system igen

Torsdag 31 januari hade vi stora störningar i vårt system på grund av Tele2s nätverksfel. Nu är systemet åter i drift.

Nästa buss

Vill du veta vilka linjer som går från en viss hållplats? Eller vilka hållplatser som finns längs en linje? Alla dessa frågor får du svar på om du använder "Nästa buss" på vl.se. En funktion där länets alla hållplatser finns indelade på de olika linjerna.

Busskoll

Busskoll är en smart kartfunktion i din VL-app som är kopplad direkt till bussarnas GPS. På appens karta kan du enkelt se var bussen är just nu, om bussen är i tid och när den kommer till din hållplats.

Nya bussar

Snart kommer 32 nya ledbussar att rulla på linje 1–7 i Västerås. De sex första bussarna är redan ute i trafiken och resten kommer att driftsättas i början av 2019. De nya bussarna är vita precis som de befintliga bussarna men har en ny stripning.