Nyheter

En annorlunda sommar

Snart är det sommar i en annorlunda vardag. Trots sol, regn, hemester och härliga dagar måste vi alla fortsätta hjälpas åt för att minska smittspridningen.

Information coronaviruset

Här hittar du vår samlade information kring vad som gäller just nu för dig som reser med oss. Klicka på rubriken för mer information.

Sommartidtabell 15 juni

Den 15 juni börjar sommartidtabellen att gälla. Nu finns tidtabeller att ladda ner och skriva ut. Använd gärna vår reseplanerare, både på vl.se och i VL-appen.

Uppdatering av system

På torsdag 28 maj mellan kl 6.00 och 9.00 ska vi uppdatera våra system. Därför kan det vara störningar i vår reseplanerare i VL-appen och på vl.se. Det kan även förekomma störningar om du ska lämna synpunkter till oss.

Dags att ansöka!

Ska du börja årskurs 1 på gymnasieskolan läsåret 2020/2021? Då är det dags att ansöka om skolkort för fria resor till skolan.

Förändringar i busstrafiken i länet

Från och med 15 juni sker det förändringar i busstrafiken i länet. Förändringarna beror på Region Västmanlands och kommunernas besparingskrav som även berör kollektivtrafiken. Flest förändringar får Kungsör och Arboga.

Så här utökar vi trafiken

Från och med imorgon, tisdag den 28 april, utökar vi trafiken under stora delar av dygnet. Bland annat kommer det bli fler avgångar både i Västerås och i länet. Linje 2 kommer också gå ända ut till Björnön igen.

Vi utökar trafiken

Sedan vi anpassade busstrafiken den 14 april har vi utvärderat situationen. På vissa linjer och avgångar har trängsel upplevts vilket vi verkligen beklagar. I början av nästa vecka utökar vi därför trafiken under stora delar av dygnet.

Ny vl.se

Nu är det dags att ta fram en ny hemsida! Det ska bli så spännande. Nu hoppas vi att du vill vara med att påverka nya vl.se.

Du behöver fortfarande ha en giltig biljett!

Vi får många frågor om det är gratis att resa nu när vi stängt framdörrarna. Svaret är nej, du behöver fortfarande ha en giltig biljett för att resa med oss.