Ny tidtabell från 21 augusti

Från och med den 21 augusti gäller en ny stadstidtabell och länstidtabell. Från denna tidtabell finns det inte längre tryckta tidtabeller. Du hittar din tidtabell i appen, på webben, hållplatserna och hos Kundservice.

Förändringar i busstrafiken

Linje 80  Skinnskatteberg – Långviken – Baggbron – Malingsbo
När Kollektivtrafikförvaltningen tog över skolbussen i Skinnskattebergs kommun hösten 2014 gjordes den om till linjetrafik och blev linje 80. Skolbussen i kommunen kom sedan tillbaka hösten 2016 och då fanns det inte längre något behov av linje 80. Kundunderlaget blev därmed lågt och därför läggs den nu ned.

Linje 82  Fagersta – Ängelsberg – Virsbo
Från och med 21 augusti blir det ingen trafik till Virsbo i Surahammars kommun.

Resande från Virsbo till Fagersta och omvänt hänvisas till tåget.

Nya sträckan för linje 82 blir: Fagersta – Ängelsberg – Skommarbo i Fagersta kommun

Linje 84 Fagersta – Hedkärra – Huggnora och Laggarbo i Dalarnas län
Från och med 21 augusti kommer linjen bara att ha en tur in till Fagersta med avgång ca. 07.25 från Laggarbo och en hemtur från Risbroplan ca. 15.10 till Laggarbo, övriga hemturer slutar vid Björsbo södra. Linjen kommer inte heller att trafikera hållplats Hagen.

Passningsbussar från Irsta till Harkie/Ängsö samt från Skultuna till Haraker/Munga blir anropsstyrda

Dessa turer finns inte i någon reseplanerare då de inte har någon fast linjesträckning utan har levt vidare vid sidan om ordinarie trafik. Vi har heller ingen koll på hur mycket dessa utnyttjas. Därför kommer vi från den 21 augusti 2017 – 16 juni 2018 köra dessa turer anropsstyrda, resenärerna får framöver ringa och beställa om de önskar åka. 

Skultuna:
Från den 21 augusti 2017 kommer linje 929 med avgångstid 17:34 från Skultuna till Svanå – Ulvsta – Haraker – Munga att bli anropsstyrd. För att resa förbeställer du turen på telefon: 020-31 20 30, senast 60 minuter före avresa. 

Irsta:
Från den 21 augusti 2017 kommer linje 934 med avgångstid 17:25 från Irsta till Harkie och Ängsö att bli anropsstyrd. För att resa förbeställer du turen på telefon: 020-31 20 30, senast 60 minuter före avresa.

Från denna tidtabell försvinner alla våra tryckta tidtabeller.

Vart hittar resenärerna sina tidtabeller? På fyra ställen: app, webb, hållplats och Kundservice. 

Appen
Ladda ner från App Store eller Google Play. Sök på VL så hittar du den. I den högra fliken i appen hittar du alla tidtabeller. 

Här på vl.se
Du når alla tidtabeller via ikonen Tidtabeller på startsidan. Till tidtabeller på vl.se >>

Tidtabellerna kommer att finnas tillgängliga på webben från och med nu. Men tågtidtabellerna finns inte än, utan kommer senare.

Hållplatserna
De större hållplatserna kommer fortfarande att ha tidtabeller uppsatta. 

Kundservice
Har du ingen dator, skrivare eller smart mobil? Då kan du få en tidtabell för din linje utskriven som vi skickar hem till dig. Ring 0771-22 40 00 så hjälper vi dig.