Nya hållplats Bäckby C

Nu är Bäckby torggata färdigbyggd och den tillfälliga vägen ska tas bort. Hållplats Bäckby C börjar trafikeras igen av linje 1 och 11 fredagen den 14 december kl 10.30.

Hållplats Bäckby C har inte kunnat trafikerats sedan i juni och resenärer har hänvisats till hållplatserna Smältverksgatan och Vårdcentralen. Nu är nya hållplats Bäckby C klar har förbättrats på flera olika sätt. Även vägen till och från hållplatsen är omgjord. Den nya busshållplatsen ligger ungefär där hållplatsen mot centrum fanns tidigare.

Vi välkomnar våra resenärer på linje 1 och 11 till den nya hållplatsen från fredagen 14 december kl 10.30!

För våra resenärers kännedom kommer hållplatsvisningen på skärmarna i bussen inte vara korrekt 9 -13 december då hållplats Bäckby C kommer att visas som ett stopp. Det beror på att vårt realtidssystem är beroende av datumen för tidtabellsskifte. Vi ber om överseende med detta.

Flexlinjepunkt

Från och med 14 december kommer även Flexpunkt 7305, Bäckby torg 1, att trafikeras igen.

Invigning hålls av Västerås stad

Den nya gatan invigs den 14 december kl 10.00 av politiker och boende på Bäckby. Från kl 10.30 går bussen den nya vägen och trafikerar nya hållplats Bäckby C.  

Det händer mycket på Bäckby. Bostäder ska byggas, torget renoveras, en stor aktivitetsplan har byggts och den 14 december är det dags att öppna den nya Välljärnsgatan. Gatan ha fått en ny sträckning som gör att det blir mycket säkrare och bekvämare att åka buss på Bäckby. I stället för flera skarpa svängar kör bussen i en mjuk sväng vid Bäckbyhuset.

Läs mer på webben för Bäckby >>

Kartbild över BäckbyBild: Västerås stad