Framdörrarna stängs på bussarna

Från och med fredagen den 17 april kommer framdörrarna på bussarna i Västmanlands län att vara stängda för på- och avstigning. Anledningen är ett nytt beslut från Arbetsmiljöverket för att säkra bussförarnas arbetsmiljö i och med covid-19.

Det innebär att du som resenär ska gå ombord via de bakre dörrarna från och med fredagen den 17 april.

Du behöver giltigt färdbevis

För att fortsätta resa med oss så gäller det precis som vanligt att du som resenär ska ha giltigt färdbevis och detta måste köpas innan du går ombord. Endast färdbevis som går att blippa kommer att vara giltiga att resa på i fortsättningen.

Det innebär att värdekuponger för resor inom Västerås kommun och reskassa på Resekortet från och med nu kommer att vara ogiltiga.

​Värdekuponger för resor inom Västerås kommun kan bytas mot enkelbiljetter på vårt kundcenter på Resecentrum Västerås.

För att använda din reskassa behöver du också besöka vårt kundcenter för att köpa din biljett eller använda som delbetalning för att ladda på Resekortet med giltiga färdbevis. Värdet på din reskassa kommer att finnas kvar.

Så här gör du som resenär

Maskinen där du blippar ditt Resekort eller din biljett kommer att flyttas till mitten av bussen. Under en övergångsperiod kommer det på vissa bussar inte vara möjligt att blippa ditt Resekort eller din biljett eftersom vi inte har hunnit att flytta maskinerna. Är det så åker du med utan att blippa.

Om du inte har ett Resekort så rekommenderar vi att du köper din enkelbiljett via VL-appen, där du kan betala med betalkort eller swish, Mina sidor här på vl.se, på vårt kundcenter eller hos något av våra ombud. ​