Tillgänglighet

Här samlar vi den information vi har för att du som resenär ska kunna veta vilken tillgänglighet som finns.

Hållplatser

I dagsläget kan vi inte redovisa tillgängligheten på alla våra hållplatser än, men om man vill kan man googla hållplatsen och titta i Google maps. Då med reservation att bilderna kan vara gamla.

Många hållplatser i Västerås är tillgänglighetsanpassade och alla hållplatser som byggs om tillgänglighetsanpassas. Det finns punktskrift på alla våra hållplatser vid tidtabellerna som hänvisar till vl.se och vår kundservice om man behöver hjälp.

Fordon

I alla våra bussar finns det speciell plats för rullstolar. I mån av plats får barnvagn, rullator och rullstol tas med utan extra avgift och måste då stå på anvisad plats. Alla dessa samsas om samma utrymme, och ingen har företräde framför någon annan.

Vi tar emot rullstolar med följande maxmått:

  • Totallängd: 1 200 mm
  • Totalbredd (mätt på bredaste stället): 700 mm
  • Vikt: 300 kg (stol + resenär) enligt Svensk Kollektivtrafiks rekommendationer.

Trehjuliga rullstolar är inte tillåtna ombord på grund av vältrisk.

Bagage får du ta med så länge du kan bära det själv utan besvär. Bagaget får inte vara alltför stort eller medföra fara för säkerheten ombord. Det är upp till föraren att avgöra vad som är alltför stort eller medför fara för säkerheten ombord. Du ansvarar och är betalningsskyldig för eventuella skador som ditt bagage orsakar på bussen, personal, medresenärer eller deras egendom.

Om du har allergier så reser djur i den bakre delen av bussen.

Stationer

Tillgänglighet på olika tågstationer som ägs av Jernhusen: https://www.dinstation.se/

vl.se

vl.se är framtaget enligt WCAG 2.0 nivå AA som är den standard för webbtillgänlighet enligt Post och Telestyrelsen. Vi har även en funktion på alla sidor som läser upp sidan du är på.

Du är alltid välkommen att ringa vår kundservice om ni har frågor kring tillgänglighet eller andra frågor om vår trafik. Du når dem på 0771- 22 40 00.