Villkor & ersättning

Här hittar du alla våra olika villkor samlade tillsammans och information om förseningsersättning och tilläggsavgift.

Resevillkor (intern sida, öppnas i hela fönstret) >>
I och med att du köper en biljett av oss har vi ingått i ett avtal. Detta avtal är våra köp- och resevillkor. Du hittar de olika avsnitten i menyn.

Förseningsersättning (intern sida, öppnas i hela fönstret) >>
Vi på VL vill naturligtvis att du ska kunna lita på att du kommer fram tryggt och säkert när du reser med oss, men ibland inträffar oplanerade förseningar eller annat. Om det skulle hända dig vill vi göra rätt för oss.

Tilläggsavgift (intern sida, öppnas i hela fönstret) >>
Din biljett eller ditt viserade Resekort är ditt giltiga färdbevis när du reser med buss. När du reser med tåg måste du visa både Resekort och viseringskvitto. Om du inte kan visa upp en giltig biljett vid en kontroll får du betala en tilläggsavgift. Om du vill överklaga din tilläggsavgift så gör du det här.

Villkor för internetåtkomst via wifi på bussarna (pdf, öppnas i nytt fönster) >>
Du får endast utnyttja tjänsten för eget bruk. Du har tillgång till 100 MB per dag.

Köpvillkor för autogiro (intern sida, öppnas i hela fönstret) >>
Du som vill resa med pendlarkort eller länskort kan välja att betala med autogiro. Det blir både enklare och billigare. För varje 12-månadersperiod betalar du fullt pris de 10 första månaderna, och får därefter två månader utan kostnad.

Konto- och köpvillkor för Mina Sidor (intern sida, öppnas i hela fönstret) >>
Här kan du läsa de villkor som gäller för Mina Sidor. När du registrerar dig måste du godkänna dessa villkor för att registreringen ska gå igenom.

Cookies (kakor) (pdf, öppnas i nytt fönster) >>
I enlighet med lagen om elektronisk kommunikation så får du som besökare här information om användning av kakor på VLs webbplats. Detta för att du ska veta vad cookies används till på våra sidor och hur du som besökare, om du vill, kan undvika sådan användning.