Resebidrag

Om du inte kan åka kollektivt från din folkbokföringsadress till skolan kan du ha rätt till resebidrag. Det finns två typer av resebidrag: för resor till närmaste hållplats och för resor till skolan.

Till ansökningsblanketten för resebidrag »

Resebidrag för resor till närmaste hållplats

Utöver fria skolresor har du rätt till resebidrag för resor till närmaste hållplats om du har minst 4 km eller 6 km dit.

Du som bor i Hallstahammar, Surahammar eller Västerås kommun kan få resebidrag om du har 6 km eller längre till närmaste hållplats. Bor du i Arboga, Fagersta, Kungsör, Norberg, Sala eller Skinnskattebergs kommun gäller 4 km eller längre till närmaste hållplats för att få resebidrag. 

Färdväg i km, minst

4

6

Resebidrag, kr/mån

100

150

Resebidrag för resor till skolan

Utöver fria skolresor har du rätt till resebidrag för resor till skolan om du har 6 km eller längre till skolan och det inte är möjligt att åka kollektivt någon del av resan. Detta gäller för alla kommuner i Västmanland.

Ersättningens storlek räknas ut efter resans längd i km.

Färdväg i km, minst

6

10

13

16

19

23

Resebidrag, kr/mån

265

295

335

375

415

460

Du kan inte få ett resebidrag genom att avstå från beviljade fria resor (skolkort).

För hela höstterminen får du bidrag för 4 månader och för hela vårterminen får du bidrag för 5 månader. För del av termin, del av månad eller på annat sätt begränsat antal resdagar reduceras ersättningen. Belopp under 100 kr betalas inte ut.

VL betalar ut resebidrag efter höst- och vårterminens slut.

Till ansökningsblanketten för resebidrag »