Avgiftsfritt

Det är flera kommuner i vårt län som har avgiftsfri busstrafik. Här kan du läsa vad som gäller i de olika kommunerna.

Hallstahammar/Surahammar

I Hallstahammars och Surahammars kommun åker du avgiftsfritt.

• Linje 120 – kör i Hallstahammars kommun
• Linje 130 – kör i Surahammars kommun
• Linje 131 – kör mellan Virsbo Felingvägen och Virsbo station i Surahammars kommun.

Fagersta

Du kan åka avgiftsfritt på linjerna 82 (delvis), 83 (delvis), 84 och Fagerstalinjen. Det gäller även all anropsstyrd trafik och kompletteringstrafik. På linje 500 betalar du ordinarie pris.   

Du behöver inte ha någon biljett eller resekort för att åka på de avgiftsfria linjerna.

Från den 1 april 2018 är det avgiftsfritt att åka buss inom Fagersta kommun. Det är ett beslut från Fagersta kommun, som även står för kostnaderna. Det kommer att vara avgiftsfritt till tidtabellsskiftet augusti 2022.

Undantag/Villkor

  • Det är inte avgiftsfritt på regional busstrafik inom kommunen eller till/från kommunen, som linje 500. Om du vill åka inom kommunen på den linjen kostar det enligt ordinarie pris.  
  • Du har inte rätt till förseningsersättning om du åker med den avgiftsfria busstrafiken.  
  • Om du går på linje 82 i Fagersta kommun och ska åka till Surahammars kommun betalar du för sträckan i Surahammars kommun eftersom det inte är avgiftsfria bussresor i Surahammar.  
  • Om du går på linje 83 i Fagersta kommun och ska åka till Skinnskattebergs kommun betalar du för sträckan i Skinnskattebergs kommun eftersom det inte är avgiftsfria bussresor i Skinnskatteberg.  

Kontaktperson

Har du fler frågor?

Fagersta Kommun

Sala

Du kan åka avgiftsfritt på linjerna 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 86 (delvis), 461, 464 och Silverlinjen. Det gäller även all anropsstyrd trafik och kompletteringstrafik. På linje 569 betalar du ordinarie pris.   

Du behöver inte ha någon biljett eller resekort för att åka på de avgiftsfria linjerna.

Undantag/Villkor 

  • Det är inte avgiftsfritt på regional busstrafik inom kommunen eller till/från kommunen vilket är linjerna 569 och 848 (UL). Om du vill åka inom kommunen på dessa linjer kostar det enligt ordinarie pris.  
  • Du har inte rätt till förseningsersättning om du åker med den avgiftsfria busstrafiken.  
  • Om du går på linje 86 i Sala kommun och ska åka till Norbergs kommun betalar du för sträckan i Norbergs kommun eftersom det inte är avgiftsfria bussresor i Norberg.  

Kontaktperson

Har du fler frågor?

Medborgarkontoret i Sala

Frågor och svar

Här hittar du svar på många vanliga frågor.