Företag

Med VL-årskort reser du och dina medarbetare så mycket ni vill inom den zon ni valt. För er som hellre köper enkelresor erbjuder vi Företag Flex i vår VL-app.

Med hjälp av våra företagsbiljetter förenklar vi resandet för företag och organisationer:

  • VL-årskort för dig som reser mycket.
  • Företag Flex via VL-appen för dig som reser då och då.

Intresserad? Då kan du skicka in en ansökan nedan.

Ansök om företagsresor

Här ansöker du att bli företagskund hos VL. Du kan antingen välja att få tillgång till att köpa enkelbiljetter i VL-appen eller köpa ett årskort.

Företag Flex

Med Företag Flex förenklar vi resandet för företag och organisationer. Medarbetaren köper enkelbiljetter i VL-appen och fakturan går direkt till ekonomiavdelningen.

Vem får använda Företag Flex?

För att få bli företagskund hos VL krävs ett svenskt organisationsnummer och att företaget är kreditvärdigt. Biljetten finns direkt i din telefon och du slipper krånglig reseadministration. Snabbt, smart och smidigt! 

Vad kostar det?

Företaget betalar endast för de biljetter medarbetarna köper. Ingen fakturaavgift och ingen abonnemangsavgift. Priset för enkelbiljetter är samma oavsett om du betalar med Företag Flex eller som privatkund.

Hur ofta ska jag resa?

Bestäm själv! Res utifrån dina behov vare sig det är dagligen eller någon gång per år.

Hur fungerar det?

Företaget styr själv över vilka anställda som ska ha tillgång till Företag Flex, under vilken period och vilket belopp de får handla för. Resenären behöver varken planera sin resa eller spara kvitton. Ekonomiavdelningen slipper lägga tid på kvitton och reserapporter.

Om en medarbetare ska sluta eller inte längre resa i tjänsten tar ni bort personen från kontot. Det tar bara en minut. Snabbt, smart och smidigt!

Fördelar Företag Flex

  • Spara pengar! Att resa kollektivt är mycket billigare än att ta bil eller taxi och med Företag Flex och VL-årskort sparar du dessutom in en massa administrationskostnader.  
  • Grönt varumärke! Omsätt företagets miljöpolicy i handling. Att resa kollektivt är ett enkelt sätt för dig att bidra till en hållbar utveckling och en renare stad.  
  • Frigör tid! Skriv mail eller lyssna på en ljudbok under resan.  
  • Res hälsosamt! Den som reser kollektivt rör sig fyra gånger mer än den som tar bilen. Idag vet vi att vardagsmotion är viktigare för hälsan än träning. Bygg in hälsa i medarbetarnas vardag.  
  • Slipp parkeringskrångel! När du reser kollektivt slipper du både att leta parkeringsplatser och att betala dyra parkeringsbiljetter.
  • Minska administrationen! Med Företag Flex köper dina medarbetare biljetter med mobilen och behöver sedan inte fundera mer över vare sig kvitton eller reseräkning. Ekonomen får en faktura och kan själv när som helst skriva ut en specifikation ur vårt system där namn, tidpunkt, resmål och syfte med resan finns med.

VL-årskort

Ta chansen att bli en av Västmanlands mest attraktiva arbetsgivare! Nu kan ni erbjuda era medarbetare årskort med nettolöneavdrag.   

Årskort företag kostar inte företaget någonting och era medarbetare sparar stora pengar jämfört med att åka bil eller att köpa pendlarkort privat.

Att åka kollektivt är också bra för både hälsan och miljön.  

Kontaktperson

Henrik Forsberg

Företagsförsäljningsansvarig