Företag

Med VL-årskort reser ni så mycket ni vill på den valda sträckan. Vill ni hellre köpa enkelresor erbjuder vi Företag Flex i vår VL-app.   

För dig som företag har vi två produkter vi kan erbjuda i dagsläget:

 • VL-årskort för er som reser mycket  
 • Företag Flex i vår VL-app för dig som reser då och då

Intresserad? Då kan du skicka in en ansökan nedan.

Ansök om företagsresor

Här ansöker du att bli företagskund hos VL. Du kan antingen välja att få tillgång till att köpa enkelbiljetter i VL-appen eller köpa ett årskort.

Företag Flex

Med Företag Flex förenklar vi resandet för företag och organisationer. Medarbetaren köper enkelbiljetter i VL-appen och fakturan går direkt till ekonomiavdelningen.

Företag Flex förenklar resandet för företag och organisationer. Medarbetaren köper enkelbiljetter i VL-appen och fakturan går direkt till företagets ekonomiavdelning.

Vem får använda Företag Flex?

För att få bli företagskund hos VL krävs ett svenskt organisationsnummer och att företaget är kreditvärdigt. Biljetten finns direkt i din telefon och du slipper krånglig reseadministration. Snabbt, smart och smidigt! 

Vad kostar det?

Företaget betalar endast för de biljetter medarbetarna köper. Ingen fakturaavgift och ingen abonnemangsavgift. Priset för enkelbiljetter är samma oavsett om du betalar med Företag Flex eller som privatkund.

Hur ofta ska jag resa?

Bestäm själv! Res utifrån dina behov vare sig det är dagligen eller någon gång per år.

Vad är fördelarna?

Du minskar administrationen. Dina medarbetare köper biljetter med mobilen och behöver sedan inte fundera mer över vare sig kvitton eller reseräkning. Ekonomen får en faktura och kan själv när som helst skriva ut en specifikation ur vårt system där namn, tidpunkt, resmål och syfte med resan finns med.

Hur fungerar det?

Företaget styr själv över vilka anställda som ska ha tillgång till Företag Flex, under vilken period och vilket belopp de får handla för. Resenären behöver varken planera sin resa eller spara kvitton. Ekonomiavdelningen slipper lägga tid på kvitton och reserapporter.
Om en medarbetare ska sluta eller inte längre resa i tjänsten tar ni bort personen från kontot. Det tar bara en minut. Snabbt, smart och smidigt!

Fördelar Företag Flex

 • Spara pengar! Att resa kollektivt är mycket billigare än att ta bil eller taxi och med Företag Flex och VL-årskort sparar du dessutom in en massa administrationskostnader.  
 • Grönt varumärke! Omsätt företagets miljöpolicy i handling. Att resa kollektivt är ett enkelt sätt för dig att bidra till en hållbar utveckling och en renare stad.  
 • Frigör tid! Skriv mail eller lyssna på en ljudbok under resan.  
 • Hälsosamt! Den som reser kollektivt rör sig fyra gånger mer än den som tar bilen. Idag vet vi att vardagsmotion är viktigare för hälsan än träning. Bygg in hälsa i medarbetarnas vardag.  
 • Slipp leta parkeringsplatser och betala dyra parkeringsbiljetter.  

VL-årskort

Ta chansen att bli en av Västmanlands mest attraktiva arbetsgivare! Nu kan ni erbjuda era medarbetare årskort med nettolöneavdrag.   

Årskort företag kostar inte företaget någonting och era medarbetare sparar stora pengar jämfört med att åka bil eller att köpa pendlarkort privat.

Att åka kollektivt är också bra för både hälsan och miljön.  

Fördelar VL-årskort

Det finns många fördelar med att åka kollektivt - både för miljön och för plånboken. Här är några fördelar med VL-årskort:

 • Att medarbetaren slipper lägga ut hela summan för ett årskort på en gång.
 • Medarbetaren behöver inte ladda kortet varje månad som när man köper periodkort.
 • Kortet är inte personligt.
 • Genom att åka kollektivt förbättrar dina medarbetare även hälsan och ni når lättare företagets miljömål.

Här nedan ser du hur mycket dina medarbetare kan spara om man köper VL-årskort via företaget:

Inom Västerås Kommun 
Kostnad: VL-årskort 5 670 kr
Löneavdrag: 472,50:- kr per månad
Motsvarande pendlarkort: 630 kr per månad
Medarbetaren sparar 1 890 kr per år

Mellan Surahammar/Hallstahammar och Västerås 
Kostnad: VL-årskort 9 720 kr
Löneavdrag: 810:- kr per månad
Motsvarande pendlarkort: 1 080 kr per månad
Medarbetaren sparar 3 240 kr per år

Länskort (gäller hela länet)
Kostnad: VL-årskort: 12 960 kr
Löneavdrag: 1 080 kr per månad
Motsvarande pendlarkort: 1 440 kr per månad
Medarbetaren sparar 4 320 kr per år

 

Kontaktperson

Henrik Forsberg

Företagsförsäljningsansvarig