Datum

Extrabussar sätts in när VSK möter Malmö hemma

Lördag den 19 oktober spelar VSK fotboll hemmamatch mot Malmö FF på Hitachi Energy arena i Västerås. I samband med det sätter vi in extrabussar mellan Västerås centralstation och Rocklundaområdet.



Matchen väntas locka storpublik och för att minska risken för fullsatta bussar sätter vi in extrabussar som kör direkttrafik mellan Västerås centralstation och Rocklundaområdet.

Extrabussar innan matchen

De extrainsatta bussarna som kör till Rocklundaområdet innan matchen avgår från en tillfällig hållplats väster om Västerås Centralstation (intill parkeringen, bortom ersättningstrafikens hållplatser). Extrabussarna stannar sedan bara vid hållplats Rocklunda S. Kartan visar var på stationsområdet den tillfällig hållplatsen för extrabussarna finns.

240803_Centralstation_hållplts för extrabussar-VSK-AIK-(1).png

Extrabussar efter matchen

De extrainsatta bussarna som kör från Rocklundaområdet efter matchen avgår från två olika hållplatser. Bortasupportrar hänvisas till hållplats Rocklunda S, och hemmasupportrar hänvisas till hållplats Sångargatan. Kartan visar var på Rocklundaområdet hållplatserna för extrabussarna finns.

240803_Rocklundaområdet_hållplatser-för-extrabussar-VSK-AIK-(1).png

Ingen tidtabell för extrabussarna

De extrainsatta bussarna följer inte någon tidtabell, men börjar köra från den tillfälliga hållplatsen intill Västerås Centralstation till hållplats Rocklunda S från ungefär klockan 12.00 lördag den 19 oktober. Efter matchen kör bussarna från Rocklunda S och Sångargatan till den tillfälliga hållplatsen intill Västerås Centralstation, så länge det finns ett behov av extrabussarna.

Ordinarie busslinjer som kör mellan Västerås Central och Rocklundaområdet (linjerna 2, 6 och 21) kör enligt tidtabell, precis som vanligt.

Biljetter och priser

För att resa med de extrainsatta bussarna behöver du ha en giltig VL-biljett. Det smidigaste sättet att köpa en enkelbiljett är att blippa ditt betalkort på bussen. Då laddas biljetten på ditt betalkort.

Du hittar mer information om hur du köper biljetter på sidan Köpa biljett, och på sidan Prisguiden kan du se vad våra biljetter kostar.