Här kan du läsa om flextrafik, anropsstyrd trafik och kompletteringstrafik. På den här sidan hittar du också annan information som är bra att ha när du ska resa med buss.
Flextrafik, anropsstyrd trafik och kompletteringstrafik
Flextrafiken i Västerås är ett komplement till den ordinarie linjetrafiken och riktar sig till resenärer som är i behov av korta gångavstånd och ett lugnare tempo.
Här kan du läsa mer om flextrafiken i Västerås.
Stadstrafiken i Köping heter Flexlinjen. För att resa med den behöver du ringa och beställa din resa i förväg. I Köping finns 90 flexpunkter du kan resa emellan.
Här kan du läsa mer om Flexlinjen i Köping.
Anropsstyrd trafik (T-turer) körs efter beställningar av resenärerna. Den kan antingen köra efter en tidtabell eller erbjudas inom en tidsram. Anropsstyrd trafik körs där resandet är lågt, och ofta med taxi.
Här kan du läsa mer om anropsstyrd trafik.
I Arboga kan du resa med anropsstyrd tätortstrafik. Tätortstrafiken körs med taxi inom en radie på fyra kilometer från Stora Torget. För att resa med den behöver du ringa och beställa din resa i förväg.
Här kan du läsa mer om anropsstyrd tätortstrafik i Arboga.
Vi ansvarar även för kompletteringstrafiken i Västmanland. Det är en form av kollektivtrafik, som kör på sträckor där det inte finns annan kollektivtrafik i närheten. Trafiken binder ihop sådana platser med en tätort med service. Det är ett komplement till busstrafiken och körs med taxi.
Här kan du läsa mer om kompletteringstrafik.
Skolskjuts
Kommunerna har ansvaret för skolskjutsen inom den egna kommunen. Här kan du läsa mer om skolskjuts inom de olika kommunerna i Västmanland:
Skolskjuts inom Fagersta kommun
Skolskjuts inom Hallstahammars kommun
Skolskjuts inom Kungsörs kommun
Skolskjuts inom Köpings kommun
Skolskjuts inom Norbergs kommun
Skolskjuts inom Skinnskatteberg kommun