Datum

Kollektivtrafikförvaltningen flyttar närmare kollektivtrafikens knutpunkt

Den 16 november 2023 flyttar Kollektivtrafikförvaltningen från Ängsgärdsgatan till en ny lokal i Mimerkvarteret, i centrala Västerås.Den nya lokalen ligger mittemot Västerås centralstation – kollektivtrafikens största knutpunkt i Västmanland, där stads-, landsbygds- och regionbussar och tåg möts.

Kollektivtrafikförvaltningen ansvarar för kollektivtrafiken i Västmanland – både den allmänna kollektivtrafiken med bussar och tåg, och den särskilda kollektivtrafiken med färdtjänst, omsorgsresor, sjukresor och särskild skolskjuts. Den 16 november 2023 får förvaltningen en ny besöksadress; Ingenjör Bååths gata 11, våning D, i Västerås.

Bilden visar fasaden på Kollektivtrafikförvaltningens byggnad.

 

Kartan nedan visar Kollektivtrafikförvaltningens nya besöksadress i förhållande till VL Kundcenter och Västerås centralstation.

VL Kundcenter och bussdepån omfattas inte av flytten

Flytten kommer inte att påverka VL Kundcenter, som finns kvar inne på centralstationen i Västerås. Det innebär att du som vill besöka VL gör på samma sätt som tidigare.

Du hittar våra kontaktuppgifter och öppettider på sidan Kontakta oss.

Även bussdepån och hittegodsavdelningen hos Svealandstrafiken kommer att finnas kvar på sin nuvarande adress, Retortgatan 7 i Västerås. Det innebär att du som vill komma i kontakt med hittegodsavdelningen gör på samma sätt som tidigare.

Läs mer om hur du kontaktar Svealandstrafikens hittegodsavdelning på sidan Glömt ombord.