Datum

Nu kan du resa med betalkort i hela länet!

Tidigare har du kunnat blippa ditt betalkort ombord för att köpa en enkelbiljett giltig inom en kommun. Nu blir det möjligt att blippa även för länsbiljetter!Det ska vara smidigt att resa kollektivt, och då behöver det också vara enkelt att köpa biljett. Därför kan du nu blippa ditt betalkort ombord för att köpa en enkelbiljett, både när du reser inom en kommun och när du reser i hela länet.

Ska du resa till en annan kommun och behöver en enkelbiljett?

Säg till föraren innan du blippar ditt betalkort, så kan du köpa en enkelbiljett giltig i hela länet. Biljetten kostar 60 kronor och gäller i tre timmar. Om du byter buss inom giltighetstiden blippar du ditt betalkort igen, så ser du hur lång tid du har kvar på biljetten.

Behöver du bara en kommunbiljett?

Då kan du blippa ditt betalkort direkt när du kliver ombord – precis som vanligt. Biljetten kostar 32 kronor i Västerås kommun och 28 kronor i övriga kommuner, och är giltig i en timme.

Mer information

På sidan vl.se/resmedbetalkort hittar du all information om hur det funkar att resa med betalkort. Om du har frågor eller behöver hjälp kan du som vanligt kontakta vår kundservice: