Datum

VL Kundcenter i Västerås stängs den 30 juni

Som ett steg i att åtgärda det ekonomiska läget Region Västmanland befinner sig i har Kollektivtrafikförvaltningen fattat ett beslut om att stänga VL Kundcenter. Sista dagen att besöka butiken på Västerås resecentrum är den 30 juni.– Regionen är i ett väldigt svårt ekonomiskt läge och vi behöver göra rätt prioriteringar för att vända på situationen. I dagens digitala samhälle är inte ett fysiskt kundcenter lika nödvändigt som det en gång var och vi är trygga i att kunna erbjuda våra resenärer en bra service genom våra andra kanaler. Det känns också bra att medarbetarna får behålla sina anställningar och få liknande arbetsuppgifter inom förvaltningen, säger Arne Andersson, förvaltningsdirektör, Kollektivtrafikförvaltningen.

Du som vill köpa VL-biljetter och ladda ditt resekort kan göra det via Mina sidor här på vl.se och hos våra ombud. På sidan Våra ombud hittar du ditt närmaste ombud. Enkelbiljetter går att köpa i VL-appen eller genom att blippa betalkortet direkt på bussen.

VL har ingen annan fysisk butik men ombud som säljer VL-biljetter finns i alla Västmanlands tio kommuner.

Nytt sista datum för att använda reskassa

VL:s reskassa kommer inom kort att upphöra. Du som har reskassa kvar behöver använda eller återköpa din reskassa senast den 30 juni. Läs mer på sidan Reskassa.

Att reskassan försvinner påverkar inte de gröna resekorten. De kommer gå att använda och ladda som vanligt, till exempel via Mina sidor eller hos våra ombud.